Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Avril Lavigne

images.jpeg

Avril Ramona Lavigne (ejtsd / evril levin /, született 27 szeptember 1984) kanadai énekes-dalszerző, divattervező, színésznő. Bellevilleben (Kanada) született, de fiatal korának legnagyobb részét Napanee-ben (Kanada)töltötte.Már 15 évesen fellépett Shania Twain-el, és nem volt még 16 mikor aláírta első szerződését az Arista (ma RCA Records) kíadóval.A producer Antonio "L.A." Reid felajánlotta neki segítségét, azt ígérte neki hogy hozzásegíti egy-két sikeres albumhoz.

17 éves volt (2002ben), amikor megjelent az első lemeze a Let go, amellyel egycsapásra berobbant a nemzetközi zenei piacra.Az első lemeze a legfiatalabb női előadóvá tette aki elérte az 1. helyet a lemezeladási listán az Egyesült Királyságban, az album négyszeres platinalemez lett, több mint 16 millió példányt adatak el belőle világszerte, az Egyesült Államokban több mint 6 milliót.
A legsikeresebb szám az albumról a "Complicated" lett amely számos ország slágerlistáját vezette sokáig, ahogyan az egész album is az eladások listáját.
 

Második albuma az "Under My Skin" 2004-ben jelent meg, ez az albuma már az amerikai Billboard 200-as lista vezetője is volt, összességében több mint 10 millió példányban kelt el világszerte.

A harmadik nagylemeze a Best Damn Thing 2007-ben jelent meg.Ez az album is számos országban vezette a lemezeladási listákat, és dalai főleg a Girlfriend a slágerlistákat. A Girlfriend c. kislemez már az ötödik ( Complicated, Sk8er Boi, I'm with you, My Happy Ending és a Girlfriend) olyan kislemeze volt Avrilnek amely a Billboard Hot 100 listán az élen volt. Avril Lavigne már több mint 30 millió! albumot adott el eddig világszerte, amely döbbenetes szám egy ilyen fiatal előadótól. Billboard listán Avril Lavigne a top 10 pop művész között van a "Best of 2000-es évek" listában, és ő 28. az összes lemezeladások listáján a világon.
 

A negyedik stúdió albuma, Goodbye Lullaby Az album  visszatérés Lavigne régebbi zenei stílusához az akusztikus zenéhez. A lemezen hallható dalokat az énekesnő életének mozzanatai ihlették, mindegyik számnak van mondanivalója, ami a mai zenei világban nem igazán jellemző. Az énekesnő ezzel az albumával visszaszerezte a korábbi albuma miatt elpártolt rajongóit, akik pontosan ezért szerették a zenéjét mert nem egyszerű pop slágereket gyártott, hanem mély tartalmú dalokat.  2011. március 10-én a Goodbye Lullaby második helyen debütált a japán listán 135,410 eladott példánnyal a nyitó héten. A Billboard 200-as listán a negyedik helyen kezdett 87 ezer eladott példánnyal az első héten.

 

Avril több fronton is kiprobálta magát a zenei pálya mellett, filmszereplésekkel, szinkronizálással és ruhatervezéssel is foglalkozik. Szinkronizált a Túl a sövényen című animációs filmben még 2006-ban, játszott a Fast Food Nation és a The Flock c. filmben is, valamint 2008-ban saját tervezésű ruhákat adott ki Abbey Dawn néven. 2009-ben kiadta az első parfümjét a Black Start, amit a Forbidden Rose nevű illat követett a sorban.

 

Magánélete:
2006 júliusában hozzáment feleségül a Sum 41 Énekes-gitárosához, Deryck Whibleyhez. A házasság kicsivel több mint 3 év után válással végződött, de a különválás után is barátok maradtak, sőt mi több Whibley segítette a közelgő negyedik albumának munkálatait és az "Alice" c. számot, -amely a Tim Burton által jegyzett Alice Csodaországban c. film betétdala volt- szintén közös projekt volt.
Jelenleg párkapcsolatban él Brody Jenner amerikai színésszel.

 
 

 


Archívum

Naptár
<< Október / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 76210
Hónap: 591
Nap: 24